S4S Week

S4S Week 2018: The Tipping Point


Hoe kunnen kleine veranderingen toch een grote impact hebben? Kunnen we met iets simpels een complex probleem oplossen? Hoe kunnen we de wereld op tijd verduurzamen, en wanneer is het te laat?

In de week van 5 tot 9 maart hebben wij deze vraagstukken tijdens de Students4Sustainability Week 2018 onderzocht. Het was een geslaagde week, gevuld met interessante activiteiten, lezingen en discussies rondom het thema duurzaamheid!

Maandag    05-03:   Opening "Out-of-the-box Avond"
Op deze avond hebben wij in één van de oudse TU collegezaal naar 4 interessante sprekers mogen luisteren. Anna van Nunen, één van de Duurzame Jonge 100 en oprichter van Innofest, heeft verteld over hoe je festivals kan gebruiken als pilot voor nieuwe innovaties en technologiën. Black Bear Carbon laten zien hoe veel potentie er nog in overige autobanden zit en hoe je deze tot waardevolle producten en toepassingen kan upcylcen. Vervolgens hebben twee van onze clusterprojecten, Shocksafe en Bambu Social, verhalen verteld over hun ontwikkelingsproject en hun ervaringen in het buitenland. Met ongeveer 80 bezoekers, speciaalbiertjes en een bandje en een projectenshowcase achteraf, is de week sfeervol geopend en is S4S in het lichtje te staan gekomen. Al en al een geslaagde avond!


Dinsdag      06-03:   Case dag
Op deze dinsdag mochten wij drie bedrijven ontvangen: Vis Groep, Greenchoice en Peeeks. Deze hebben tezamen met ca. 30 studenten de hele dag cases gedaan rondom het thema duurzaamheid. Zo werd het voor de TU studenten duidelijk, waar bedrijven tegenaan lopen en de overwegingen die gemaakt worden m.b.t. duurzaamheid. Deze dag was erg geslaagd, met lekkere lunch,  interessante discussies en gemotiveerde studenten. Dank aan iedereen die deelgenomen heeft, vooral aan de drie bedrijven!


Dinsdag      06-03:   Filmavond
Op dinsdagavond heeft S4S, in samenwerking met de Studentenfilmavond Commissie Lumen, de film 'Tomorrow' laten zien in Filmhuis Lumen. In tegenstelling tot de meeste milieufilmen, worden hier niet de problemen behandeld, maar worden oplossingen voorgelegd! Deze feelgood film laat zien dat wij wel veranderingen kunnen maken als we samen werken en buiten het hokje denken. Wij waren erg tevreden met de opkomst, de zaal was uitverkocht!


Donderdag 08-03:   Inhouse-dag
Op donderdag waren wij met ca. 30 studenten te gast bij DOT Power, een startup die nieuwe technologiën voor windturbines biedt. Wij zijn ontvangen in de mooie Oude Bibliotheek van de TU Delft, waar wij na een luxe lunch meer te horen hebben gekregen over dit innovatieve leuke bedrijf. Vervolgens is er in groepen een case gedaan, waarbij de studenten hun eigen windturbine mochten bouwen en de prestatie hiervan konden testen.


De S4S Week is mede mogelijk gemaakt door: