Laatste projectnieuws

 • Team Phozzy

  Team Phozzy vanuit Hanoi

  27 jun. 2016

  All good things come to an and... Helaas is dit onze laatste update vanuit Hanoi. Gelukkig hebben we een geweldig leerzame tijd gehad en zijn onze begeleiders van de TU en onze baas bij CCS laaiend enthousiast over het eind ontwerp. De Slowcooker hebben we getest bij een aantal straat restaurants in Hanoi en we hebben veel positieve geluiden gehoord. Natuurlijk was het even wennen om zo’n nieuw product te zien aangezien ze zo gewend zijn aan de beehive coal stove. Maar Vietnamezen zijn in het algemeen erg nieuwsgierig van aard en kunnen niet wachten om de echte Slowcooker uit te proberen. Graag willen we S4S bedanken voor het mede mogelijk maken van onze prototypes.

 • Team Phozzy

  Team Phozzy vanuit Hanoi

  15 jun. 2016

  Onze tijd in Vietnam loopt bijna ten einde. Momenteel zijn we druk bezig om het ontwerp van de Slowcooker af te maken. Het gebruik scenario wordt uitgewerkt, 3D-cad tekeningen worden gemaakt en user tests worden voorbereid. We zijn er van overtuigd dat we geholpen hebben om bij de NGO ‘Center for Creativity and Sustainability’ een frisse blik op de clean cooking problematiek te werpen. Komende week zullen wij onze eindpresentatie geven met het definitieve ontwerp en onze aanbevelingen voor CCS voor verdere ontwikkeling van de Slowcooker.

 • Team Phozzy

  Update Team Phozzy

  28 mei 2016

  De laatste 3 weken zijn ingegaan en daarbij komt het einde van ons project in zicht. Tot nu toe hebben wij voor de NGO ‘Center for Creativity and Sustainability’ de toekomstige gebruikers in beeld gebracht. Afgelopen twee weken zijn wij druk bezig geweest met het testen van een nieuwe prototype om de techniek te toetsen. 

Team Phozzy

Wij zijn Team Phozzy en wij doen een project over gasifiers in Vietnam.

Samen met de Center 4 Creativity and Sustainability (CCS) in Vietnam, willen wij een langdurig positief effect creëren op de gezondheid en economie van Vietnamezen door het gebruik van biomassa te bevorderen als een gebruiksvriendelijke kookbrandstof met behoud van de Vietnamese cultuur.

In Vietnam zijn er nog veel mensen die koken op kool, hout en andere biomassa brandstoffen op de traditionele manier. Het verbranden van biomassa om warmte te produceren voor het koken leidt tot indoor luchtvervuiling en gezondheidsrisico's. We gaan ons focussen op bewoners van de rurale gebieden en bezitters van straatrestaurantjes omdat het voor hun te duur is om over te stappen naar schonere brandstoffen zoals LPG en elektriciteit.

Een “gasifier” verbrandt de biomassa in een efficiëntere en schonere verbrandingsproces, waardoor het dus een goed alternatief is om op te koken. Als de op een na grootste exporteur van rijst, is Vietnam zeer rijk aan rijstschillen, een perfecte brandstof voor de gasifier. We gaan de rurale gebieden en de straatrestaurantjes in de steden analyseren om de beste oplossing te vinden voor beide contexten.

Meer weten? Volg ons op social media:

https://www.facebook.com/TeamPhozzy

https://www.instagram.com/iamphozzy/


Photo Gallery