Laatste projectnieuws

 • Sustainable Siyakhana

  Sustainable Siyakhana | Afronding van het project

  21 jan. 2019

  Nog maar twee weken over, het einde van het project komt dichterbij. De laatste paar weken hebben we vooral gewerkt aan het afmaken van het ontwerp, deze week zullen ook alle onderdelen worden geleverd voor de biodigester!

 • Sustainable Siyakhana

  Sustainable Siyakhana | De biodigester ontwerpen

  19 dec. 2018

  De laatste twee weken zijn we vooral bezig geweest met het afmaken van het ontwerp van de biodigester. Samen met de Universiteit van Johannesburg hebben we gezocht naar het optimale ontwerp voor de Siyakhana Garden.

 • Sustainable Siyakhana

  Sustainable Siyakhana | Eerste weken

  11 dec. 2018

  Na de eerste opstart van ons project in Johannesburg is het tijd voor een update! Onze eerste dag begon al meteen goed met een rondleiding door een aantal Urban Farms in de stad. De eerste paar weken stonden vooral in het teken van ontmoetingen met boeren, experts op het gebied van biogas, biodigesters en bio ferilizers.

Sustainable Siyakhana

In 2005 heeft Prof Michael Rudolph op een hectare groot stuk land gelegen in het midden van het Bezuidenhout Park in de binnenstad van Johannesburg samen met collega's en gemeenschapsvertegenwoordigers Siyakhana opgericht. Dit is een voedseltuin en een sociaal ondernemerschap dat is geëvolueerd tot een platform voor onderzoek, opleiding en een incubator voor capaciteitsopbouw en middelpunt. Ons project is om een kleine biovergister te ontwerpen en te bouwen voor het recyclen en hergebruiken van organisch afval dat is gemaakt in de Siyakhana-tuin. Met behulp van deze biovergister zullen we workshops geven om de boeren te leren over duurzame landbouw en ondernemerschap, e.a. verkoop van het geproduceerde biogas en kunstmest uit de biovergister. Evans Muchesa, een promovendus van de Universiteit van Johannesburg, zal toezicht houden op het proces van sociaal ondernemerschap om de continuïteit van het project na ons vertrek te verzekeren