Laatste projectnieuws

 • Spring Design

  Final result Spring Design

  3 jul. 2015

  In the very last week of the project, all four members of team Spring worked hard on the finalization of the design. After project team members Rixt and Emilie came back from the Philippines with a lot of useful insights, last practicalities were applied to detail the final design. This design has been modelled and rendered digitally.

 • Spring Design

  Update Spring Design

  15 mei 2015

  Inmiddels zijn Rixt en ik (Emilie) in de Filipijnen voor een tweede onderzoek. 

 • Spring Design

  Update Spring Design

  22 apr. 2015

Spring Design

Op de Philipijnen leven veel arme mensen in de dichtbevolkte stedelijke gebieden. De sloppenwijken die hierdoor ontstaan, worden hierdoor vaak slachtofer van natuurrampen zoals overstromingen, orkanen en tsunami's.

Metabolic is een bedrijf dat verantwoordelijk is voor het ontwerp van druivende huizen. Een aantal huizen is met elkaar verbonden en dit is waar Spring Design te voorschijn komt. Het doel van Spring Design is het regelen van de water-, energie-, en afvalstromen in zo'n cluster van huizen. Uiteindelijk moet het project de juiste technologiën zien te selecteren om een functionele unit te creëren die aan de wensen van de gebruikers en de context kan voldoen.


Photo Gallery