Laatste projectnieuws

 • Shock Safe Nepal

  Shock Safe Nepal | Last week in Nepal

  11 jan. 2018

  We zitten nu bijna 8 weken in Nepal en dat betekent dat ons project in Nepal er bijna op zit. Alle stenen zijn inmiddels getest en 10 januari zijn we weer in Nederland, om het project af te ronden.

 • Shock Safe Nepal

  Shock Safe Nepal | Alweer 5 weken

  21 dec. 2017

  Inmiddels zitten we alweer 5 weken in Kathmandu en zijn we over de helft van onze tijd in Nepal.
  Samen met Build Up Nepal, een NGO die met CSEB (compressed stabilized earth bricks) aardbevingsbestendige huizen bouwt, willen we in een vroeger stadium kunnen bepalen of de CSEB sterk genoeg zal zijn, waarvoor we de hardingscurve nodig hebben van de stenen. De stenen moeten 28 dagen uitharden, dus het ideaal zijn als we na enkele dagen de uiteindelijke sterkte van de steen kunnen voorspellen.

 • Shock Safe Nepal

  Shock Safe Nepal | Eerste twee weken

  7 dec. 2017

  Het is nu 2,5 week geleden sinds we aankwamen in Kathmandu, Nepal. Langzaam vinden we onze plek in deze chaotische stad bedekt in smog.

Shock Safe Nepal

Wij zijn het zesde team van Shock Safe Nepal, een multidisciplinair project dat is opgezet na de verwoestende aardbeving die plaatsvond in 2015 in Nepal. Samen met de lokale bevolking probeert Shock Safe Nepal, het land weer op te bouwen met huizen die aardbeving bestendig zijn.

De wederopbouw is dit jaar goed op gang gekomen, maar de vorige groep heeft vastgesteld dat de stenen die gebruikt worden bij de bouw van de nieuwe huizen nog niet van constante kwaliteit zijn, zeker in de meer afgelegen gebieden. Daarom gaat ons team zich focussen op het verbeteren van de Compressed Stabilized Earth Bricks (CSEB). Een duurzaam bouwmateriaal dat veel gebruikt wordt door de NGO Build Up Nepal en wat lokaal geproduceerd kan worden. Samen met deze partner gaan we de kwaliteit van de CSEB verbeteren en ervoor zorgen dat deze kwaliteit behouden kan blijven.