Laatste projectnieuws

 • RiziQi 2.0

  Laatste update Riziqi 2.0

  25 feb. 2016

  Hier een korte update van Deborah, net terug uit Tanzania. Tijdens mijn tijd in Tanzania heb ik in Arusha, Sinoni (een opkomende semi-ruraal gebied aan de rand van de stad) exploratief onderzoek uitgevoerd. Dit betekent dat ik interviews heb uitgevoerd in de community daar met een aantal gezinnen (zie foto’s). 

 • RiziQi 2.0

  Update RiziQi 2.0

  19 dec. 2015

  Na diepgaand research in het domein van human powered research heeft Deborah moeten concluderen dat het vooral goekoper produceren van deze energievorm ook minder efficient zal zijn (lange tijd input geven voor en hier relatief weinig voor terug zien. Hoewel het project haar dierbaar is, heeft ze daarom besloten haar blik te verruimen en te kijken naar andere inputvormen om de generator op gang te krijgen. 

 • RiziQi 2.0

  Update RiziQi 2.0

  15 nov. 2015

RiziQi 2.0

Het project RiziQi 2.0 is een master Strategic Product Design (Industrial Design Engineering) afstudeerproject waarbij de student, Deborah Sumter, onderzoek zal doen naar human powered energy ten behoeve van het verbeteren van een eerder ontwikkeld concept genaamd RiziQi (mens aangedreven fiets).

Dit concept is voortgevloeid vanuit een opdracht voor een fietsorganisatie in 2013 in Dar Es Saleem Tanzania, waarbij het idee stond om via human power de rurale bevolking in Tanzania meer zelfvoorzienend te maken.

In dit afstudeerproject zal de student een nieuw human powered energy concept ontwikkelen waarbij energie opwekken door te bewegen centraal staat (niet meer per se gelimiteerd door fietsen). Naast een nieuw concept met bijbehorend prototype wordt er gezocht naar de beste strategie voor de implementatie hiervan.

Het doel is om een fysiek werkend product af te leveren, die gevormd zal worden tijdens het iteratieve proces. Daarnaast zal er een eerste versie van een business plan/market introductie plan worden afgeleverd waarin een eerste strategie wordt omschreven voor de implementatie van het product.


Photo Gallery