Laatste projectnieuws

 • Multipurpose Centre Zambia

  Update Multipurpose Centre Zambia

  15 jan. 2016

  Nu het ontwerp van het Multipurpose Centre is afgerond wilden we graag de bewoners van het gebied informeren over de komst van dit Multipurpose Centre in hun 'informal settlement'. Hiervoor hebben we een billboard gemaakt die we vandaag op de locatie zullen neerzetten, deze zal ook ter promotie dienen voor de verhuur van de winkelruimtes. 

 • Multipurpose Centre Zambia

  Update Multipurpose Centre Zambia

  14 dec. 2015

  Eerst hebben we het onderzoek naar de wensen en de eisen van de gebruikers van het Multipurpose Centre  in Chazanga afgerond. Door op de locatie de mensen te interviewen kregen we hier een goed beeld van. Vervolgens zijn wij gaan brainstormen over het ontwerp, met een uiteindelijk definitief ontwerp, dat zo goed als af is.

 • Multipurpose Centre Zambia

  Update Zambia

  25 nov. 2015

  De eerste 2 weken van ons verblijf stonden in teken van kennismaking met het land Zambia. De cultuurschok was toch vrij groot, een groot deel van de bevolking woont in “informal settlements”, waarbij de toegang tot basisvoorzieningen slecht is. Geen riolering, geen afvalinzameling en een slechte infrastructuur. Echter is de Zambiaanse bevolking heel vriendelijk en laten ons makkelijk thuis voelen.

Multipurpose Centre Zambia

 

Zambia heeft een geschatte bevolkingsgroei van 942% aan het einde van deze eeuw (United Nations, 2011). Dit is het hoogste percentage wereldwijd. Dit in combinatie met de hoge urbanisatiegraad, zijn de steden overvol. Door het woningtekort wonen er veel mensen in sloppenwijken met slechte voorzieningen op het gebied van woningen, infrastructuur, elektriciteit en drinkwater.

Het Project

Wij gaan in Chazanga, een buitenwijk van de hoofdstad Lusaka, ons project uitvoeren. Chazanga is een typisch voorbeeld dat met de bovengenoemde problematiek te maken heeft. In deze wijk gaan wij een Multipurpose Centre ontwerpen, dat gebaseerd wordt op ons materiaalonderzoek naar verbeterde, goedkope bouwmaterialen. Het Multipurpose Centre biedt de bewoners een oplossing voor de problemen: schoon drinkwater, elektriciteit, verbeterde bouwmaterialen en een onderwijsruimte.

Door samen te werken met de huisvestigingsorganisatie People’s Process on Housing and Poverty in Zambia gaan wij dit realiseren. Zij bieden de kans aan de arme bevolking om hun woonsituatie te verbeteren door ze educatie aan te bieden. Bovendien hebben ze al jarenlange ervaring met soortgelijke projecten.

 Het Team

Ons team bestaat uit 3 bachelorstudenten van de TU Delft. Myrthe Crombaghs studeert Scheikunde, terwijl Otte van der Pluijm en Simon van Heck de studie Bouwkunde volgen. Door de kennis van deze verschillende vakgebieden te combineren hopen wij het multipurpose centre tot een succes te brengen. 


Photo Gallery