Laatste projectnieuws

 • Muima

  Muima | Een succesvol project!

  31 jan. 2019

  Het grootste deel van ons nieuwe product was eindelijk klaar, aangezien de mal de stukken perfect produceerde! De medewerkers konden de stukken hierdoor in veelvoud gaan produceren met het geïnstalleerde pulley system.

 • Muima

  Muima | Het testen van de mal & nieuwe uitdagingen in het project

  15 jan. 2019

  Gedurende afgelopen weken hebben wij in Kenia niet stilgezeten. De mal was na de nodige aanpassingen besteld en zodra deze af was zijn we er meteen mee gaan testen. Op dit moment ligt de mal alweer gereed voor gebruik in de fabriek en hier zijn we erg trots op!  

 • Muima

  Muima | Goede vooruitgang

  30 nov. 2018

  De tweede week in Kenia hebben we hard gewerkt aan ons Solidworks-model. Op zondag hebben we samen met Wilson, Mukanda bezocht in Kakamega. Hier hebben we ons model laten zien en hebben we het model verbeterd naar ieders wensen. Na deze afspraak is Mukanda begonnen aan het design voor de mal.

Muima

Voor de minor International Entrepreneurship and Development gaan wij (Coco Polderman, Line Hietink en Christine van Diemen) drie maanden naar Kenia. In Kenia zullen wij ons inzetten voor Muima Industries.

Muima Industries is een klein spuitgiet-fabriekje dat 10 jaar geleden is opgezet door Wilson Mzungu, een ondernemende Keniaan die het fabriekje heeft laten uitgroeien tot een goedlopend bedrijfje met 12 medewerkers.

In dit bedrijfje zet men zich in om het grote afvalprobleem in Kenia tegen te gaan, afval zal van de straten verzameld worden. Van het gevonden plastic zal door middel van spuitgiet technieken nieuwe producten gemaakt worden in de fabriek van Wilson. Op deze manier zal zowel het afvalprobleem aangepakt worden als de werkloosheid doordat er meer banen aangeboden kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is het afval dat door de zwervers wordt verzameld voor een kleine bijdrage. Zo hebben ook deze mensen een maatschappelijke bijdrage en inkomen.

De gemaakte producten zullen voor een groot deel verkocht worden op de Keniaanse markt, maar sinds een paar jaar worden ze ook in Europa te koop aangeboden via de webshop en winkels.

Onze bijdrage gedurende onze drie maanden in Kenia zal het ontwikkelen van een nieuw product zijn. Op dit moment zijn wij bezig met een lampenkap, wederom zal het om een industriële look gaan, net zoals de klok die gemaakt is door onze voorgangers.
Naast het ontwikkelen van een nieuw product zijn wij ook enthousiast geworden over het ontwikkelen van een nieuwe manier van plastic bewerken die wij graag zouden willen toepassen in Muima Industries. Door deze nieuwe techniek zal het mogelijk zijn platte platen te ontwikkelen, waarmee het mogelijk is nog een heleboel andere producten te maken waar deze platen een bouwsteentje voor zijn.

Dankzij Students4Sustainability kunnen onze doelen gerealiseerd worden en kunnen wij Wilson helpen met het stimuleren van de sustainability in Kenia.

Siku Nzuri!!