Laatste projectnieuws

 • Greenhouse Production

  Greenhouse Production | Laatste update!

  31 jan. 2018

  We zijn inmiddels alweer op Nederlandse bodem, dus het is hoog tijd voor de laatste S4S update. In de laatste twee weken hebben we als kers op de taart een houten landbouwkas gebouwd op de locatie van ons bedrijf. De kas is in een ontzettend korte tijd in elkaar gezet met hulp van 2 lokale vakmannen.

 • Greenhouse Production

  Greenhouse production | Laatste weken

  13 jan. 2018

  Alweer de ene laatste update! Over twee weken is onze tijd hier alweer voorbij. Voor de locatie van het bedrijf hebben we een plattegrond opgesteld. Een van de onderdelen van de plattegrond is de bouw van een houten landbouwkas. Deze kas zal dienen als voorbeeldkas voor boeren. Zij kunnen in de kas leren telen en aan de hand hiervan overtuigd raken van de voordelen van kassen. De bouw van de kas zal beginnen als de grond van de locatie is geëgaliseerd waar ze nu mee bezig zijn. Er zitten namelijk nog veel stronken in de grond. Alle materialen zijn binnen dus na de egalisatie kan
  gelijk gestart worden met de bouw.

 • Greenhouse Production

  Greenhouse Production | Week 7 & 8

  30 dec. 2017

  Met veel optimisme beginnen wij aan de laatste maand van onze stage. In de afgelopen twee weken zijn de eerste twee bouwpakketten voor het bedrijf besteld, wordt verder gewerkt aan het langetermijn plan van de onderneming en is de thuisbasis voor het bedrijf uit eigen kas gevonden.

Greenhouse Production

Van 4 november tot en met 29 januari zal een groep van 3 TU studenten, Valérie de Vlam, Anne Roebroeck en Paul van Wiechen, zich inzetten voor de landbouwontwikkeling van Suriname.

 In de regio Marowijne is de tropische kassenteelt nog onderontwikkeld maar biedt het veel mogelijkheden. Ze zullen daarom een lokale onderneming opzetten die duurzame bouwpakketten verkoopt. Met deze bouwpakketten kunnen de boeren vervolgens een houten kas bouwen door gebruik te maken van een bijgeleverde handleiding.   Hou onze site in de gaten voor updates over het project in Marowijne.