Laatste projectnieuws

 • GetInvolved

  Update GetInvolved

  7 feb. 2017

  Tijdens de tweede fase van ons project hebben teamgenoten Renate en Joost in Nepal onze concepten voorgelegd aan de Nepalese boeren met de hulp van de door hen gebouwde maquette. Samen met de boeren hebben ze een uiteindelijke concept keuze kunnen maken. Daarnaast hebben ze met Helvetas, R&D Greenmart en Smart Krishi gepraat, Nepalese bedrijven die samenwerken met boeren om bereid waren hun ervaringen met ons te delen. Ondertussen hebben Eva, Marloes en Bart in Nederland gewerkt aan de branding van het bedrijf. Toen het team na de kerstvakantie weer samen kwam zijn we begonnen met het uitwerken van ons concept en het bouwen van prototypes. 

 • GetInvolved

  Update GetInvolved

  24 okt. 2016

  Het researchteam is ondertussen alweer 3 weken in Nepal. Waar we in het begin nog enigszins bang waren om over te steken tussen alle auto’s en scooters door, steken we nu bijna eerder dan de Nepalezen de weg over. We beginnen al steeds meer aan de cultuur te wennen, en wat is die bijzonder. 

 • GetInvolved

  Update GetInvolved

  10 okt. 2016

  Na bijna 3 dagen reizen (via Shanghai en Kunming) zijn we veilig aangekomen in Kathmandu.

GetInvolved

Hallo, wij zijn team GetInvolved!, een team van Industrial Design students van de TU Delft. Samen met aQysta, producent van een irrigatie pomp aangedreven door stromend water in rivieren voor boeren over de hele wereld, hebben we een nieuwe project gestart.

In dit project ontwikkelen we een pomp voor kleine boeren in Nepal. Deze boeren hebben last van droogte omdat hun land hoger ligt dan nabije rivieren en beken. Bestaande pompen zijn te duur voor deze boeren en hebben vaak diesel nodig om te werken. Daarom is er een vraag naar een goedkopere en duurzame oplossing om water van de rivieren naar de landbouwgroend te brengen.

In dit project zullen we Nepal bezoeken, eerst om onderzoek te doen en na de ontwikkeling van de nieuwe pomp nogmaals om het ontwerp te valideren. 

We houden u op de hoogte!

Team GetInvolved!