Laatste projectnieuws

 • Greenport Marowijne

  Greenport Marowijne | week 1 & 2

  20 nov. 2017

  De eerste weken in Suriname waren voor iedereen even wennen, met warm weer en een heel ander ritme dan de Nederlanders gewend zijn, hebben we ons toch goed aangepast en hebben we afgelopen weken voornamelijk meetings gehad met stakeholders. Daarnaast hebben we een lokale boer bezocht die al doet aan kassenteelt en een eigen irrigatiesysteem heeft opgezet. Dit was zeer indrukwekkend om te zien, aangezien hij al een veel groter en uitgebreider systeem had dan wij oorspronkelijk hadden verwacht voor een oude boer in Suriname.

 • Chako

  Chako | Aankomst

  19 nov. 2017

  We zitten momenteel bijna twee weken in Zanzibar. We zijn hartelijk ontvangen door alle medewerkers van Chako en het Zenji Hotel, waar we vaak zitten om te werken. We hebben onderhand al kennis gemaakt met de productieprocessen van de verschillende producten van Chako en met de manier waarop ze flessen ophalen.
   

 • Greenhouse Production

  Greenhouse Production | Week 1 & 2

  17 nov. 2017

  Twee jaar geleden heeft een groep van 4 TU Delft studenten een houten kas bij Hendrik Pinas gerealiseerd. Als je goed kijkt naar de afbeelding, kun je die houten kas zien achter de nieuwe kas op de voorgrond. En deze nieuwe kas is erg goed nieuws, want Hendrik Pinas heeft hem kunnen bouwen met het geld dat hij verdiend heeft door de verkoop van de opbrengst van de kas van de TU Delft studenten.

Showcase projecten

 • Greenhouse Production

  Van 4 november tot en met 29 januari zal een groep van 3 TU studenten, Valérie de Vlam, Anne Roebroeck en Paul van Wiechen, zich inzetten voor de landbouwontwikkeling van Suriname.

  lees meer...
 • Cassava

  Wij zijn team Cassava, een team van vier Industrieel Ontwerpen studenten aan de TU Delft. Tijdens dit project werken we samen met de Indonesische startup CI-Agriculture, die big data technologie wilt gebruiken voor de agrarische sector. Samen willen we de boeren in Indonesië helpen te anticiperen op klimaatverandering om de voedselzekerheid te verbeteren.

  lees meer...
 • GetInvolved

  Hallo, wij zijn team GetInvolved!, een team van Industrial Design students van de TU Delft. Samen met aQysta, producent van een irrigatie pomp aangedreven door stromend water in rivieren voor boeren over de hele wereld, hebben we een nieuwe project gestart.

  lees meer...
 • Greenhouse JOOUST

   

  In samenwerking met Jaramogi Oginga Odinga University of Science and Technology (JOOUST) en een lokale ondernemer hebben twee studenten van de TU Delft een kas gebouwd in Kenia. Dit jaar is daar via de clusterprojecten een vervolg van in gang gezet. 

  lees meer...
 • Bambú Social 2.0

  Bambú Social houdt zich sinds begin 2014 bezig met onderzoek naar lokale bouwmaterialen en bouwmogelijkheden in Nicaragua, met als resultaat het ontwerp en de bouw van een bamboe modelhuis ter plaatse. De focus hierbij ligt in het uitwisselen van kennis met de lokale bevolking, en het leren waarderen van bamboe als bouwmateriaal.

  lees meer...
 • Okana Community Centre

  Binnen de afstudeerrichting Explore Lab van Bouwkunde is het project ontstaan voor het ontwikkelen van het Okana Community Centre. Dit opgezette Design-Built project houdt in dat het komende jaar in het teken zal staan van onderzoeken en ontwerpen en dat na deze fase het project zal worden gerealiseerd op locatie met behulp van lokale ambachtslieden en studenten.

  lees meer...
 • BrickWork

  BushProof is een social enterprise gespecialiseerd in drinkwatervoorziening in Madagascar. Een bekend probleem met de huidige waterpompen is dat deze stuk gaan door onder andere gebrek aan onderhoud.

  lees meer...
 • Spring Design

  Op de Philipijnen leven veel arme mensen in de dichtbevolkte stedelijke gebieden. De sloppenwijken die hierdoor ontstaan, worden hierdoor vaak slachtofer van natuurrampen zoals overstromingen, orkanen en tsunami's.

  lees meer...