Laatste projectnieuws

 • Shock Safe Nepal team 7

  `Shock Safe Nepal team 7 | Update 3

  18 nov. 2018

  Welcome to our Bi-Weekly Update! This is a summary of the work carried out by the team from November 5 to November 16. These weeks were all about Ideation. The team gathered to give shape to the different ideas that came from the previous phases of the project. Furthermore, the team discussed the concepts with the project’s coaches, and is going have a call with the company to do so with them. The feedback from these meetings and calls will guide the team into the coming Prototyping Phase.

 • Electric Fence Bardiya

  Electric Fence Bardiya | Update 1

  18 nov. 2018

  Na nu ongeveer twee weken in Nepal te zijn geweest is het tijd voor een update! We zijn
  veilig aangekomen in Bardiya en raken meer en meer gewend aan het Nepalese leven. Na
  enkele dagen introductie in aanwezigheid van onze opdrachtgever op het kantoor van NTNC
  (National Trust for Nature Conservation) en in ons werkveld Geruwa & Bardiya National
  Park (BNP), kregen we gelijk een paar dagen vrij. Tihar, het hindoeïstische lichtjesfeest vond
  namelijk plaats, waardoor het hele land vrij had en aan het feesten was. Voor ons de
  perfecte gelegenheid per fiets de omgeving meer te verkennen, te wennen aan onze lodge
  en onszelf onder te dompelen in de Nepalese cultuur, met thika, traditionele dansen en
  bijzondere gebruiken tot gevolg.

 • Muima

  Muima | Eerste Indruk

  13 nov. 2018

  Jambo!

  We zijn nu een week in Kenia en voelen ons ontzettend welkom! In deze eerste week hebben we al veel gezien en gedaan. We kwamen aan in Mumias en zijn direct naar de fabriek van Wilson gegaan. Hier zijn we met open armen ontvangen en hebben we een rondleiding gekregen. Alles zag er erg netjes uit en er waren mensen hard aan het werk met het bouwen van de speelgoed autootjes, uit een vorig Muima project. De zaken gaan zo goed dat hij zelfs bezig is met het bouwen van zijn eigen huis naast de fabriek, zodat hij hier nooit meer weg hoeft!

Showcase projecten

 • Greenhouse Production

  Van 4 november tot en met 29 januari zal een groep van 3 TU studenten, Valérie de Vlam, Anne Roebroeck en Paul van Wiechen, zich inzetten voor de landbouwontwikkeling van Suriname.

  lees meer...
 • Cassava

  Wij zijn team Cassava, een team van vier Industrieel Ontwerpen studenten aan de TU Delft. Tijdens dit project werken we samen met de Indonesische startup CI-Agriculture, die big data technologie wilt gebruiken voor de agrarische sector. Samen willen we de boeren in Indonesië helpen te anticiperen op klimaatverandering om de voedselzekerheid te verbeteren.

  lees meer...
 • GetInvolved

  Hallo, wij zijn team GetInvolved!, een team van Industrial Design students van de TU Delft. Samen met aQysta, producent van een irrigatie pomp aangedreven door stromend water in rivieren voor boeren over de hele wereld, hebben we een nieuwe project gestart.

  lees meer...
 • Greenhouse JOOUST

   

  In samenwerking met Jaramogi Oginga Odinga University of Science and Technology (JOOUST) en een lokale ondernemer hebben twee studenten van de TU Delft een kas gebouwd in Kenia. Dit jaar is daar via de clusterprojecten een vervolg van in gang gezet. 

  lees meer...
 • Bambú Social 2.0

  Bambú Social houdt zich sinds begin 2014 bezig met onderzoek naar lokale bouwmaterialen en bouwmogelijkheden in Nicaragua, met als resultaat het ontwerp en de bouw van een bamboe modelhuis ter plaatse. De focus hierbij ligt in het uitwisselen van kennis met de lokale bevolking, en het leren waarderen van bamboe als bouwmateriaal.

  lees meer...
 • Okana Community Centre

  Binnen de afstudeerrichting Explore Lab van Bouwkunde is het project ontstaan voor het ontwikkelen van het Okana Community Centre. Dit opgezette Design-Built project houdt in dat het komende jaar in het teken zal staan van onderzoeken en ontwerpen en dat na deze fase het project zal worden gerealiseerd op locatie met behulp van lokale ambachtslieden en studenten.

  lees meer...
 • BrickWork

  BushProof is een social enterprise gespecialiseerd in drinkwatervoorziening in Madagascar. Een bekend probleem met de huidige waterpompen is dat deze stuk gaan door onder andere gebrek aan onderhoud.

  lees meer...
 • Spring Design

  Op de Philipijnen leven veel arme mensen in de dichtbevolkte stedelijke gebieden. De sloppenwijken die hierdoor ontstaan, worden hierdoor vaak slachtofer van natuurrampen zoals overstromingen, orkanen en tsunami's.

  lees meer...