Laatste projectnieuws

 • Muima

  MUIMA | Veranderingen in de goede richting!

  15 jan. 2018

  Afgelopen dinsdag zijn we terug gekomen in Mumias na een hele geslaagde vakantie. We zullen deze laatste drie weken nog even volle por moeten geven om het project tot een groot succes te brengen.

 • Bambu Natural

  Bambu Natural | generator gestolen

  15 jan. 2018

  ¡Hola a todos!

  Afgelopen weken is er een hoop gebeurd wat het project sterk heeft beïnvloed. We willen jullie graag allemaal inlichten over deze gebeurtenissen en de huidige koers van het project.

 • Greenhouse Production

  Greenhouse production | Laatste weken

  13 jan. 2018

  Alweer de ene laatste update! Over twee weken is onze tijd hier alweer voorbij. Voor de locatie van het bedrijf hebben we een plattegrond opgesteld. Een van de onderdelen van de plattegrond is de bouw van een houten landbouwkas. Deze kas zal dienen als voorbeeldkas voor boeren. Zij kunnen in de kas leren telen en aan de hand hiervan overtuigd raken van de voordelen van kassen. De bouw van de kas zal beginnen als de grond van de locatie is geëgaliseerd waar ze nu mee bezig zijn. Er zitten namelijk nog veel stronken in de grond. Alle materialen zijn binnen dus na de egalisatie kan
  gelijk gestart worden met de bouw.

Showcase projecten

 • Greenhouse Production

  Van 4 november tot en met 29 januari zal een groep van 3 TU studenten, Valérie de Vlam, Anne Roebroeck en Paul van Wiechen, zich inzetten voor de landbouwontwikkeling van Suriname.

  lees meer...
 • Cassava

  Wij zijn team Cassava, een team van vier Industrieel Ontwerpen studenten aan de TU Delft. Tijdens dit project werken we samen met de Indonesische startup CI-Agriculture, die big data technologie wilt gebruiken voor de agrarische sector. Samen willen we de boeren in Indonesië helpen te anticiperen op klimaatverandering om de voedselzekerheid te verbeteren.

  lees meer...
 • GetInvolved

  Hallo, wij zijn team GetInvolved!, een team van Industrial Design students van de TU Delft. Samen met aQysta, producent van een irrigatie pomp aangedreven door stromend water in rivieren voor boeren over de hele wereld, hebben we een nieuwe project gestart.

  lees meer...
 • Greenhouse JOOUST

   

  In samenwerking met Jaramogi Oginga Odinga University of Science and Technology (JOOUST) en een lokale ondernemer hebben twee studenten van de TU Delft een kas gebouwd in Kenia. Dit jaar is daar via de clusterprojecten een vervolg van in gang gezet. 

  lees meer...
 • Bambú Social 2.0

  Bambú Social houdt zich sinds begin 2014 bezig met onderzoek naar lokale bouwmaterialen en bouwmogelijkheden in Nicaragua, met als resultaat het ontwerp en de bouw van een bamboe modelhuis ter plaatse. De focus hierbij ligt in het uitwisselen van kennis met de lokale bevolking, en het leren waarderen van bamboe als bouwmateriaal.

  lees meer...
 • Okana Community Centre

  Binnen de afstudeerrichting Explore Lab van Bouwkunde is het project ontstaan voor het ontwikkelen van het Okana Community Centre. Dit opgezette Design-Built project houdt in dat het komende jaar in het teken zal staan van onderzoeken en ontwerpen en dat na deze fase het project zal worden gerealiseerd op locatie met behulp van lokale ambachtslieden en studenten.

  lees meer...
 • BrickWork

  BushProof is een social enterprise gespecialiseerd in drinkwatervoorziening in Madagascar. Een bekend probleem met de huidige waterpompen is dat deze stuk gaan door onder andere gebrek aan onderhoud.

  lees meer...
 • Spring Design

  Op de Philipijnen leven veel arme mensen in de dichtbevolkte stedelijke gebieden. De sloppenwijken die hierdoor ontstaan, worden hierdoor vaak slachtofer van natuurrampen zoals overstromingen, orkanen en tsunami's.

  lees meer...