Laatste projectnieuws

 • Energizing Uganda

  Energizing Uganda | De chaos van Kampala

  19 dec. 2018

  Als onderdeel van ons onderzoek zijn we van plan ons eigen biogaslaboratorium te bouwen, waar we drie mini-vergisters zullen bouwen. We zullen in elke vergister een andere input kunnen geven, zodat we de kwaliteit van het gas met elkaar kunnen vergelijken. Hopelijk kunnen we na acht weken bepalen wat het perfecte invoermengsel zal zijn.

 • Energizing Uganda

  Energizing Uganda | Het vuile werk van biogas

  3 dec. 2018

  Gisteren bezochten we twee vergisters die dicht bij de faculteit lagen. Een van hen werkte niet meer goed. Om de biogasinstallatie opnieuw te starten, moest deze worden geleegd. Vandaag hebben we samen met een andere stagiair van de faculteit de vergister leeggemaakt. Dit was niet zoals je dagelijkse schoonmaak van een slaapkamer. We moesten onze overalls en rubberlaarzen aantrekken zodat we klaar waren om de vergister in te gaan.

 • Energizing Uganda

  Energizing Uganda | Eerste dagen in Uganda

  19 nov. 2018

  Drie dagen geleden kwamen we aan in Oeganda om onze reis van tien weken te beginnen. We landden om vier uur 's morgens, gelukkig werden we opgehaald door twee mensen van de universiteit, waar we onze stage voor de komende weken zullen doen. Vanaf het vliegveld in Entebbe was het twee uur rijden naar het dorp waar we de komende tien weken zouden verblijven.

Energizing Uganda

Wij zijn drie studenten van de TU Delft. We gaan werken aan een biogasproject in samenwerking met de Ndejje-universiteit in Kampala. We willen een bijdrage leveren door de kloof te overbruggen tussen het probleem van sanitatie en energie in Oeganda.

Vergisters zijn in staat om koeienmest, groenafval en menselijke uitwerpselen om te zetten in zowel biogas als een slib dat als meststof kan worden gebruikt.
Mensen gebruiken momenteel biogas voor koken en licht. Als je een Solid Oxide Fuel Cell (SOFC) combineert met de vergister, wordt het biogas omgezet in elektriciteit.
We gaan onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor de integratie van een SOFC in de Oegandese context.

We beginnen met veldwerk en het analyseren van de kwaliteit van biogas dat wordt geproduceerd door verschillende vergisters in Oeganda. Ten tweede gaan we de gegevens analyseren, meerdere scenario's modelleren en een gasreinigingseenheid ontwerpen om waterstofsulfide uit het biogas te verwijderen om de methaanopbrengst te optimaliseren. Daarna zullen we de mogelijkheden onderzoeken om een ​​SOFC te bouwen met lokaal beschikbare bronnen.

We kijken er erg naar uit om samen met de Ndejje-universiteit aan dit project te werken.
Als je geïnteresseerd bent, volg ons dan op Instagram (@energizinguganda)

 https://energizinguganda.wordpress.com/