Komende evenementen

  • S4S Week

    19 feb. 2020 - 00:00  –  25 feb. 2020 - 00:00
  • Second2Startup

    16 mrt. 2020 - 16:30  –  16 mrt. 2020 - 21:00
  • Festable

    24 apr. 2020 - 13:00  –  25 apr. 2020 - 00:00

S4S Nieuws

Partners

S4S werkt samen met..


Studium Generale

Alle universiteiten in Nederland hebben in de jaren na 1946 een eigen Studium Generale in het leven geroepen. Dit is bedoeld om de algemene kennis van studenten, medewerkers en andere geïnteresseerden te verbreden door middel van vrij toegankelijke programma’s op het gebied van cultuur, techniek, maatschappij en wetenschap. De Delftse tak organiseert vele lezingen en workshops. Wij zijn in 2013 een samenwerking aangegaan met SG om de lezingen en andere events nog beter te kunnen organiseren zodat we de Delftse student meer bewust kunnen maken van duurzaamheid.Technische Universiteit Delft

De fascinatie voor wetenschap, ontwerp en engineering is wat ruim 19.500 bachelor & masterstudenten en 4.700 medewerkers van de TU Delft drijft. De Technische Universiteit Delft is niet alleen de oudste, maar ook de grootste technische universiteit van Nederland.


VIS Groep

Vis Groep is een groep bedrijven die technische services voor de constructie industrie biedt. Ook zijn zij operationeel op het gebied van diamantboor- en zaagtechniek, brandwerend afdichten, saneren en amoveren. Met 120 werknemers verspreid over 8 vestigingen, werken deze bedrijven in heel Nederland. Duurzaamheid is een erg groot aandachtspunt, verdeeld in de drie topics mensen, milieu en maatschappij. Om voortgang te kunnen maken met constante ontwikkeling heeft Vis Groep zijn eigen Vis Academy voor onderwijs en een InnoLab voor innovaties. It is logical to say: Vis Group….sustainable in every way.


VVM

De VVM is hét netwerk van milieuprofessionals.
Aanstormend duurzaam talent en de ouwe rotten in het milieuvak ontmoeten elkaar binnen de vereniging. De ruim 1200 leden leggen makkelijk contact in een van de 20 secties rond thema’s als biodiversiteit en klimaat & energie. Speciaal voor studenten en starters is er de sectie Jong. En, binnen het netwerk kan je op zoek naar een mentor; handig bij het vinden van een stage of je (oriënteren op je) toekomstige baan. Buiten de collegebanken kun je bij de VVM op een leuke manier je duurzame kennis verbreden en verdiepen. Bijvoorbeeld met het vaktijdschrift Milieu of activiteiten als een  debat over klimaatpsychologie, congres over de relevantie van het transitiedenkenof netwerkborrel voor young professionals.

Als studentlid kun je gratis naar alle activiteiten. Voor 20 euro per jaar ben je lid als je je aanmeldt met de actiecode:  S4S1819 op ww.vvm.info/aanmelden. Meer weten? Kijk op: www.vvm.info/student


​​​​​​​Universiteitsfonds Delft (UfD)

Het Universiteitsfonds Delft zet zich in om met behulp van donateurs die de TU Delft een warm hart toedragen talentontwikkeling in onze universiteit kracht bij te zetten.


PaperWise

PaperWise is een nieuwe generatie papier en karton van een hoge kwaliteit met 47% lagere milieu impact. Het wordt gemaakt van landbouwafval, de stengels en bladeren die overblijven na de oogst. PaperWise geeft landbouwafval een 2e leven. De natuur kent geen afval, dat is de inspiratie voor PaperWise.

 www.paperwise.eu