Shock Safe Nepal | Last week in Nepal

Publicatiedatum: 11 januari 2018 - 11:06

We zitten nu bijna 8 weken in Nepal en dat betekent dat ons project in Nepal er bijna op zit. Alle stenen zijn inmiddels getest en 10 januari zijn we weer in Nederland, om het project af te ronden.

De afgelopen tijd hebben we de stenen na 28 dagen getest en ook nog een keer na 38 dagen, dit was niet het plan in het begin, maar na de 28 dagen drogen bleken de stenen toch niet volledig gedroogd. Daarom is er nog een extra test dag toegevoegd. Ook hebben we een nieuw apparaat geklust en deze getest. Het is een ‘leverarm’, die een grote lokale druk kan uitoefenen met behulp van een arm, dat een groter moment creëert. Voor dit apparaat hebben we nog extra stenen gemaakt, om zo te kijken of dit apparaat gebruikt kan worden om in de toekomst stenen mee te testen, aangezien deze methode een stuk goedkoper is dan een compressie machine.

Verder hebben we hier ook kerst en oud nieuw gevierd. Met kerst waren we in Kathmandu en met oud en nieuw in Pokhara, waar een groot festival was, met muziek eten en parades op de straat, erg leuk. Daarna zijn we met de motor door het Annapurna National Park gereden en de bergen in Nepal van dichtbij gezien, na 7 weken de toppen boven Kathmandu te zien was het erg leuk om er doorheen te rijden.

De komende tijd gaan we de resultaten verwerken en gaan we ons richten op het rapport, we hopen om zo snel mogelijk hier meer over te vertellen!