S4S Week 2018

Publicatiedatum: 13 maart 2018 - 15:52

Afgelopen week heeft de S4S Week commissie verschillende evenementen neergezet waarin verschillende vragen aan het licht kwamen, zoals: Hoe kunnen kleine dingen een groot verschil maken? Kun je een complex probleem oplossen door middel van slechts een simpele verandering? Kunnen we de wereld een duurzame plek maken voordat het te laat is?

Voor de verschillende activiteiten kwam een breed scala aan studenten langs. Van eerstejaars bachelor studenten tot internationale studenten en master studenten. Het doel van de verschillende S4S activiteiten is voornamelijk studenten na te laten denken over hoe zij hun technische kennis in kunnen zetten voor duurzaamheid. Tijdens deze week zijn veel studenten op meerdere activiteiten geweest en hebben aangegeven dat ze door S4S zijn geïnspireerd. Bovendien zijn er ook studenten naar ons toegekomen met ideeën die ons weer inspireerden. Al met al kan gezegd worden dat de week geslaagd is, maar kan er ook aan de hand van de georganiseerde activiteiten een antwoord gegeven worden op de vragen die werden aangekaart?

Tijdens de week zijn bedrijven naar voren gekomen die werken aan duurzame alternatieven voor energie voorziening, zoals DOT Power. Daarnaast is aandacht besteed aan hoe we dichterbij een circulair systeem kunnen komen (VIS groep). In de film Tomorrow die op dinsdagavond in Lumen werd gedraaid werden verschillende problemen aangekaart met daaropvolgend de (vaak) simpele oplossing. Het probleem waar we nu vooral mee kampen is hoe mensen denken. De oplossingen voor veel problemen en de technieken zijn vaak al aanwezig, maar het is een kwestie van tijd voordat mensen willen toegeven dat er daadwerkelijk iets moet veranderen.

Ben je zelf geïnspireerd geraakt? Of ben je bij onze activiteiten geweest en wil je een reactie of feedback geven? Laat het ons weten door een mail te sturen naar info@students4sustainability.nl

Deze week is misschien voorbij, maar er staat nog een activiteit te wachten. 27 maart zal er een excursie zijn naar Blue City in Rotterdam. Houd onze Facebook in de gaten voor meer informatie!