Komende evenementen

S4S Nieuws

Clusterprojecten

Door partnerschappen met organisaties in ontwikkelingslanden is het mogelijk dat Students4Sustainability projecten kan aanbieden aan studenten. Deze projecten worden clusterprojecten genoemd, omdat ze als ‘follow-ups’ functioneren en daardoor de continuïteit van projecten kunnen waarborgen.

De clusterprojecten zijn opgezet als kaders die de studenten gedeeltelijk zelf nog moeten invullen. Hierdoor wordt de betrokkenheid met het project vergroot en kan het projectkader dienst doen voor meerdere jaren. Onder begeleiding van ons en een TU-medewerker zal de projectgroep zelfstandig moeten opereren in samenwerking met de partner en de lokale bevolking.

In de zomer van 2013 is  een partnerschap opgericht met de NGO “Sustainable Rural Initiatives”(SRI) in West-Kenia. Deze stichting zet zich in voor de lokale bevolking op het gebied van duurzaamheid en allerlei aspecten van het dagelijks leven (http://www.srikenya.org/). Momenteel bestaan er in samenwerking met SRI clusterprojecten rond de waterproblematiek in de lokale gemeenschap. De projecten zijn opgezet als Bachelor Eindprojecten aan de faculteit Civiele Techniek met Prof. Dr. Ir. Luuk Rietveld, hoogleraar in Drinking Water and Urban Water Cycle Technology, als begeleider.

Vandaag de dag worden daar weer nieuwe projecten opgezet, om zo verder te bouwen aan een duurzame en gezonde toekomst voor de bevolking. Dit alles met kennis vanuit veschillende hoeken, zoals industrieel ontwerpen, technische bestuurskunde,  werktuigbouwkunde, bouwkunde, maar bijvoorbeeld ook electrotechniek.

Ben je geïnteresseerd in het doen van een clusterproject of wil je graag meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met info@s4sdelft.nl, wij horen graag van je!