Komende evenementen

S4S Nieuws

Ambassadeurs

De stichting Students4Sustainability wordt van harte aanbevolen door:

Karel Luyben

Rector Magnificus Technische Universiteit Delft

Prof. Karel Luyben is sinds januari 2010 Rector Magnificus van de  Technische Universiteit Delft, en heeft een ruime academische staat van dienst. Na afronding van zijn studie Chemical Engineering (TU Eindhoven) werd Luyben in 1983 hoogleraar Bioprocestechnologie in Delft. Hij vervulde vele functies op het terrein van biotechnologie en procestechnologie, bijvoorbeeld als voorzitter en oprichter van de EFB European Section of Biochemical Engineering Science. Gedurende zijn loopbaan heeft hij de industrie geadviseerd op het gebied van technologie en beleid & strategie. Als bestuurder staat Luyben bekend om zijn daadkracht, gedrevenheid en creatief vermogen.

 

 

 

Jan Franssen

Oud commissaris van de koningin in de provincie Zuid-Holland

De politieke loopbaan van Jan Franssen begint hij als adviseur van Hans Wiegel. In 1982 behoorde Franssen tot een lichting jonge, ambitieuze VVD-Kamerleden. Ontwikkelde zich snel tot een bekwame woordvoerder onderwijs en binnenlands bestuur en werd later fractiesecretaris. Na zijn vertrek uit de Kamer als burgemeester van Zwolle, voorzitter van de VNG en Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland een bestuurlijk zwaargewicht. Als Commissaris van de Koningin is hij voorzitter van Gedeputeerde Staten èn van Provinciale Staten en vervult zodoende een verbindende rol tussen het dagelijks bestuur van de provincie en de volksvertegenwoordiging.

 

 

 

Bas Verkerk

Oud Burgemeester van Delft

Na het behalen van zijn doctoraal in Recht en Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen ging Bas Verkerk aan de slag als jurist bij de Raad van State, om vervolgens fractievoorzitter  van de VVD in Den Haag te worden. Verkerk voerde  arbeidsvoorwaarden onderhandelingen voor gemeenteambtenaren in zijn functie van voorzitter van het College van Arbeidszaken CVA van de VNG. In 2004 werd Verkerk in Brussel benoemd tot vicevoorzitter van het Europese Comité van de Regio's, en sinds 2004 is hij burgemeester van Delft. In 2010 werd hij na een positieve aanbeveling van de gemeenteraad van Delft herbenoemd voor een nieuwe periode van 6 jaar.

 

 

 

 

Esther Blom

Projectmanager Duurzaam Ondernemen TU Delft

Esther Blom heeft Bewegingstechnologie aan de Haagse Hogeschool in Den Haag gestudeerd. Na het afronden van haar studie in 2002, werkte ze naast haar onderzoeksbaan bij de faculteit Werktuigbouwkunde van de TU Delft, aan het opzetten van de Movendi Foundation, een stichting die zich inzet voor het verbeteren van leefomstandigheden van mensen met een handicap in ontwikkelingslanden. Esther heeft een bredere interesse voor projecten en ondernemingen in ontwikkelingslanden met een doelstelling gericht op ‘duurzame ontwikkeling’. Sinds 2007 is ze werkzaam als projectmanager/docent aan het Delft Centre for Entrepreneurship, waar zij zich bezig houdt met duurzaam ondernemerschap in het bachelor- en masteronderwijs.