Coming events

  • S4S Week

    Feb 19, 2020 - 12:00 AM  –  Feb 25, 2020 - 12:00 AM
  • Second2Startup

    Mar 16, 2020 - 4:30 PM  –  Mar 16, 2020 - 9:00 PM
  • Festable

    Apr 24, 2020 - 1:00 PM  –  Apr 25, 2020 - 12:00 AM

S4S News

Partners


Bij het opstellen van de vragenlijst en het toetsen van de verenigingen zijn verschillende partners betrokken. Wij bedanken alvast alle partners voor hun fantastische inzet!

Landelijke Kamer van Verenigingen

De Landelijke Kamer van Verenigingen is één van de grootste studentenorganisaties van Nederland. Als studentenorganisatie zet de LKvV zich sinds 1967 in voor de Nederlandse studentengezelligheidsverenigingen. Inmiddels zijn er 47 verschillende studentengezelligheidsverenigingen uit 13 studentensteden aangesloten bij de LKvV. Hiermee is de LKvV belangenbehartiger van ruim 42.000 actieve verenigingsstudenten. De LKvV speelt jaarlijks een belangrijke schakelrol tussen alle studentenverenigingen en Students4Sustainability.


Urgenda

Urgenda is de organisatie voor innovatie en duurzaamheid die Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren , sneller duurzaam wil maken. Dat doen we aan de hand van onze visie 2030 met een concreet actieplan en projecten. Urgenda heeft feedback gegeven op de vragenlijst en zal de jury zijn van de laatste vraag in het raport: 'Beste Duurzame Initiatief'. Bij deze vraag zullen alle verenigingen hun beste duurzame initiatief naarvoren dragen voor een beoordeling door Urgenda. 

Morgen

Morgen is het studentennetwerk voor een duurzame toekomst. Deze landelijke studentenorganisatie stimuleert studenten om te kiezen voor een duurzame levensstijl, studie en carrière. Morgen werkt samen met lidorganisaties in diverse studentensteden. Met studenten uit heel Nederland werken we aan het informeren van andere studenten rondom duurzaamheid en het organiseren van projecten op dit gebied. Daarnaast zet Morgen zich in voor een meer duurzaam onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering op zowel universiteiten als hogescholen. Morgen heeft, samen met S4S, een grote rol gespeeld in het opstellen van de vragenlijst.


Verder willen wij Arnold Tukker (directeur Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden, CML) en Wil Tamis (Conservation Biology, CML) bedanken voor hun feedback op hun hulp bij het opstarten van De Groene Pint.