Students4Sustainability

De Stichting Students4Sustainability, kortweg S4S, is een studentenorganisatie met een duidelijk doel: investeren in duurzame techniek in de derde wereld. S4S investeert in duurzame, grensverleggende studentenprojecten in ontwikkelingslanden en daagt daarnaast technische studenten uit om duurzame techniek toe te passen in hun leven en werk. De visie van S4S valt samen te vatten in de volgende woorden:

De wereldbevolking groeit en de consequenties hiervan worden op dit moment vooral gevoeld in ontwikkelingslanden. Duurzame technieken zijn nodig om deze consequenties tegen te gaan. 

De missie van Students4Sustainability is om ontwikkelingslanden te ondersteunen in het op een duurzame manier verhogen van de leefkwaliteit, door middel van het inzetten van technische kennis in projecten. Dankzij technische oplossingen, bedacht door Delftse studenten, kan in deze landen een grote welvaartsslag gemaakt worden op een duurzame manier. Dit biedt de Delftse student een kans om technische ontwikkelingen in de praktijk te brengen en zo de kennis over duurzame mogelijkheden te vergroten.

Door middel van lezingen en activiteiten wordt deze kennis gedeeld maar wordt de student in Delft ook geïnspireerd. Dit enthousiasme genereert weer nieuwe projecten. Zo zorgen we ook in de toekomst voor duurzame ontwikkeling.

Projectnieuws

 • GetInvolved

  Update GetInvolved

  24 oktober 2016

  Het researchteam is ondertussen alweer 3 weken in Nepal. Waar we in het begin nog enigszins bang waren om over te steken tussen alle auto’s en scooters door, steken we nu bijna eerder dan de Nepalezen de weg over. We beginnen al steeds meer aan de cultuur te wennen, en wat is die bijzonder. 

 • GetInvolved

  Update GetInvolved

  10 oktober 2016

  Na bijna 3 dagen reizen (via Shanghai en Kunming) zijn we veilig aangekomen in Kathmandu.

 • Cassava

  Update 1 Cassava

  10 oktober 2016

  Na een snelle start en veel voorbereidingen in de eerste weken zijn we voor twee weken afgereisd naar Indonesië om alle nodige onderzoek te doen om een beter beeld te krijgen over het probleem en context.

Projectoverzicht