Students4Sustainability

De Stichting Students4Sustainability, kortweg S4S, is een studentenorganisatie met een duidelijk doel: investeren in duurzame techniek in de derde wereld. S4S investeert in duurzame, grensverleggende studentenprojecten in ontwikkelingslanden en daagt daarnaast technische studenten uit om duurzame techniek toe te passen in hun leven en werk. De visie van S4S valt samen te vatten in de volgende woorden:

De wereldbevolking groeit en de consequenties hiervan worden op dit moment vooral gevoeld in ontwikkelingslanden. Duurzame technieken zijn nodig om deze consequenties tegen te gaan. 

De missie van Students4Sustainability is om ontwikkelingslanden te ondersteunen in het op een duurzame manier verhogen van de leefkwaliteit, door middel van het inzetten van technische kennis in projecten. Dankzij technische oplossingen, bedacht door Delftse studenten, kan in deze landen een grote welvaartsslag gemaakt worden op een duurzame manier. Dit biedt de Delftse student een kans om technische ontwikkelingen in de praktijk te brengen en zo de kennis over duurzame mogelijkheden te vergroten.

Door middel van lezingen en activiteiten wordt deze kennis gedeeld maar wordt de student in Delft ook geïnspireerd. Dit enthousiasme genereert weer nieuwe projecten. Zo zorgen we ook in de toekomst voor duurzame ontwikkeling.

Projectnieuws

 • Plastic Upcycling

  S4S update #2

  18 augustus 2016

  Sinds eind juli ben ik in Colombia voor mijn afstudeerproject (MSc. Integrated Product Design) voor de Nederlandse start-up Urban Mining. Na ongeveer twee maanden literatuuronderzoek en voorbereiding kon het echte werk in Colombia beginnen.

 • Plastic Upcycling

  1e Update

  16 augustus 2016

  Klaar voor het avontuur!

  Na ongeveer twee maanden van voorbereiding en literatuuronderzoek in Nederland, vertrek ik donderdag 28 juli naar Colombia! Daar zal ik drie maanden blijven voor mijn afstudeerproject van de master Integrated Product Design. Het project wordt uitgevoerd voor de Nederlandse start-up Urban Mining, die met haar concept de Haagse Vernieuwers Challenge almede de Plastic Fantastic Challenge won eerder dit jaar.

 • Team Phozzy

  Team Phozzy vanuit Hanoi

  27 juni 2016

  All good things come to an and... Helaas is dit onze laatste update vanuit Hanoi. Gelukkig hebben we een geweldig leerzame tijd gehad en zijn onze begeleiders van de TU en onze baas bij CCS laaiend enthousiast over het eind ontwerp. De Slowcooker hebben we getest bij een aantal straat restaurants in Hanoi en we hebben veel positieve geluiden gehoord. Natuurlijk was het even wennen om zo’n nieuw product te zien aangezien ze zo gewend zijn aan de beehive coal stove. Maar Vietnamezen zijn in het algemeen erg nieuwsgierig van aard en kunnen niet wachten om de echte Slowcooker uit te proberen. Graag willen we S4S bedanken voor het mede mogelijk maken van onze prototypes.

Projectoverzicht