Students4Sustainability

De Stichting Students4Sustainability, kortweg S4S, is een studentenorganisatie met een duidelijk doel: investeren in duurzame techniek in de derde wereld. S4S investeert in duurzame, grensverleggende studentenprojecten in ontwikkelingslanden en daagt daarnaast technische studenten uit om duurzame techniek toe te passen in hun leven en werk. De visie van S4S valt samen te vatten in de volgende woorden:

De wereldbevolking groeit en de consequenties hiervan worden op dit moment vooral gevoeld in ontwikkelingslanden. Duurzame technieken zijn nodig om deze consequenties tegen te gaan. 

De missie van Students4Sustainability is om ontwikkelingslanden te ondersteunen in het op een duurzame manier verhogen van de leefkwaliteit, door middel van het inzetten van technische kennis in projecten. Dankzij technische oplossingen, bedacht door Delftse studenten, kan in deze landen een grote welvaartsslag gemaakt worden op een duurzame manier. Dit biedt de Delftse student een kans om technische ontwikkelingen in de praktijk te brengen en zo de kennis over duurzame mogelijkheden te vergroten.

Door middel van lezingen en activiteiten wordt deze kennis gedeeld maar wordt de student in Delft ook geïnspireerd. Dit enthousiasme genereert weer nieuwe projecten. Zo zorgen we ook in de toekomst voor duurzame ontwikkeling.

Projectnieuws

 • Mingo-Ace

  Update 3 Mingo-Ace

  1 december 2016

  Na onze inspirerende co-creatie sessie met een aantal Ugandese collega’s, is er genoeg informatie vergaard om een goed onderbouwde concept keuze te maken in goed overleg met de stakeholders: onze begeleider van uit de TU en contactpersoon van uit het bedrijf. 

 • SweepSmart!

  Update 1 SweepSmart!

  1 december 2016

  Deze week hebben we ontzettend veel bereikt, en hebben we zelfs een volle verbeteringsplan ontwikkeld in een periode van 5 dagen. De dagen waren lang, en er is niet veel geslapen of vrije tijd gehad maar we hebben twee "dilo's" (dag in de leven van), een shop-floor meeting en een workshop gehost om ervoor te zorgen dat alle partijen evenveel betrokken zijn en de gelijke kans hebben om hun mening te geven.

 • Kickstart Okana

  KickstartOkana update 1

  27 november 2016

  Hier het eerste nieuws vanuit Okana! Na een paar dagen Nairobi zijn we aangekomen in het afgelegen dorpje Okana. In het midden van Okana road bevind zich de SRI compound, een NGO opgericht door Jowi. Op het compound staan de Pavilions van het project ‘Pavilions for Okana’ in een vrij ver gevorderd stadium. Ondanks het feit dat het zaterdag was, waren er nog een aantal werkers hard aan het werk. De drie Pavilions zijn al volledig gebouwd en al het elektra is aangelegd.  Nu is het alleen nog een kwestie van schilderen en inrichten waarna de Pavilions klaar zijn voor gebruik.

Projectoverzicht