Students4Sustainability

De Stichting Students4Sustainability, kortweg S4S, is een studentenorganisatie met een duidelijk doel: investeren in duurzame techniek in de derde wereld. S4S investeert in duurzame, grensverleggende studentenprojecten in ontwikkelingslanden en daagt daarnaast technische studenten uit om duurzame techniek toe te passen in hun leven en werk. De visie van S4S valt samen te vatten in de volgende woorden:

De wereldbevolking groeit en de consequenties hiervan worden op dit moment vooral gevoeld in ontwikkelingslanden. Duurzame technieken zijn nodig om deze consequenties tegen te gaan. 

De missie van Students4Sustainability is om ontwikkelingslanden te ondersteunen in het op een duurzame manier verhogen van de leefkwaliteit, door middel van het inzetten van technische kennis in projecten. Dankzij technische oplossingen, bedacht door Delftse studenten, kan in deze landen een grote welvaartsslag gemaakt worden op een duurzame manier. Dit biedt de Delftse student een kans om technische ontwikkelingen in de praktijk te brengen en zo de kennis over duurzame mogelijkheden te vergroten.

Door middel van lezingen en activiteiten wordt deze kennis gedeeld maar wordt de student in Delft ook geïnspireerd. Dit enthousiasme genereert weer nieuwe projecten. Zo zorgen we ook in de toekomst voor duurzame ontwikkeling.

Projectnieuws

 • Studio Boost

  Update Studio Boost

  22 september 2016

  We zijn eindelijk van start gegaan met ons project en we zijn super enthousiast! De uitdaging die wij als Studio Boost aangaan dit semester is hoe we mensen die in off-grid gebieden in Rwanda wonen kunnen voorzien van licht en elektriciteit. We werken hierin samen met het bedrijf WakaWaka;

 • Plastic Upcycling

  Update 3

  20 september 2016

  Na bijna drie maanden van onderzoek, waarvan de afgelopen vijf weken in Colombia, is de analyse fase afgerond. In Colombia was het onderzoek met name gericht op de scholen en 3D print bedrijven. Ik mocht bij twee publieke scholen en twee privé scholen mijn onderzoek uitvoeren met schoolkinderen en docenten.

 • Plastic Upcycling

  S4S update #2

  18 augustus 2016

  Sinds eind juli ben ik in Colombia voor mijn afstudeerproject (MSc. Integrated Product Design) voor de Nederlandse start-up Urban Mining. Na ongeveer twee maanden literatuuronderzoek en voorbereiding kon het echte werk in Colombia beginnen.

Projectoverzicht